Dieren

Wildcat-distributie in Spanje

Pin
Send
Share
Send
Send


Als u een persoonlijke verbinding hebt, zoals thuis, kunt u een antivirusscan op uw apparaat uitvoeren om te controleren of deze niet is geïnfecteerd met malware.

Als u zich op een kantoor of gedeeld netwerk bevindt, kunt u de netwerkbeheerder vragen om een ​​scan in het netwerk uit te voeren op zoek naar verkeerd geconfigureerde of geïnfecteerde apparaten.

Een andere manier om te voorkomen dat u deze pagina in de toekomst krijgt, is door Privacy Pass te gebruiken. Bekijk de browserextensie in de Chrome Store.

Cloudflare Ray ID: 4f88efa55a3dc442 • Uw IP: 5.18.177.131 • Prestaties en beveiliging door Cloudflare

Persoonlijke ervaring

Een paar jaar geleden fietsten door een zeer afgelegen bos, dicht bij het kleine stadje Espoya. Stad naast Capellades, in de provincie Barcelona, ​​kwam ik een hoek van een stenig pad tegen een wilde kat zat op een dikke oude boom.

Ik hoop dat de grote kat net zo bang was als ik, dat ik denk dat ik enkele maanden van het leven verloor als gevolg van de angst die ik nam.

Als ik hem op foto's bekijk of zijn verre herinnering op de bank thuis oproep, zie ik een mooi en krachtig dier. Maar om het te vinden met een bult op vier of vijf meter afstand en boven je hoofd, kan ik je verzekeren dat het een enigszins griezelige ervaring is. Die ijzige blik schudt me nog steeds.

Op dat moment Ik wist niet hoe ik haar onbetwiste schoonheid moest waarderen. Het gezegde luidt: "Dingen zijn, afhankelijk van het glas waardoor je kijkt."

Wilde kat soorten in Spanje

In Spanje zijn er drie soorten wilde kat:

In het noorden en het Middellandse Zeegebied van het Iberisch schiereiland bevinden zich de exemplaren van de Felis silvestris silvestris, Dit is de typische variëteit aan mediterraan bos.

De exemplaren worden dichter verspreid door de Cantabrische kroonlijst en de Pyreneeën. Op deze plaatsen bewoont het loofbossen en bergrotsen. Ze voeden zich voornamelijk met vogels en wilde knaagdieren. Op de mediterrane helling is de populatie van wilde katten kleiner, vanwege de grotere menselijke dichtheid.

De wilde kat van het centrum

De wilde kat die het centrale deel van het Iberisch schiereiland bewoont, is de ondersoort Felis silvestris tartessia.

Deze wilde kat is groter en bont donkerder dan de perifere wilde kat. Misschien is het omdat deze kat het konijn in zijn dieet integreert. De oevers van de rivier de Duero en de rivier de Taag zijn gebieden met een hoge dichtheid van deze ondersoorten. Er zijn ook belangrijke kolonies in Andalusië.

De wilde kat in Mallorca

Op het eiland Mallorca is er de ondersoort van wilde kat bekend als Felis lybica jordansi. Deze ondersoort komt van de Afrikaanse wilde kat.

zijn grootte is kleiner dan die van de twee vorige ondersoorten hoewel niet minder mooi. We kunnen benadrukken dat zijn kleur lichter is, met zandtinten in zijn vacht, die korter is.

Status van de wilde kat in Spanje

Het is een wilde kat Het is een bedreigde soort in Spanje. Landbouw en de uitbreiding van plattelandsgebieden maken het leven van wildcats moeilijk. Hoewel het waar is dat ze af en toe paren met tamme katten, waarna ze hybriden creëren.

Er zijn wilde bescherming programma's, beschouwd als een bijzonder interessante fauna. We moeten duidelijk maken dat het van het grootste belang is om voor de soort te zorgen en deze te respecteren, zodat we er in de toekomst van kunnen blijven genieten.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen Wildcat-distributie in Spanje, raden we u aan om naar onze rubriek Curiosa van de dierenwereld te gaan.

Wilde kat oorsprong

De wilde kat is de voorloper van huiskatten die momenteel onze huizen met ons delen. Het is een wilde kat, een wild vleesetend zoogdier dat wordt verspreid door bossen van Afrika, Amerika, Azië en Europa. Op sommige plaatsen hebben de vernietiging van hun habitats en andere factoren ervoor gezorgd dat die soorten zijn bedreigd en op de lijst van bedreigde soorten zijn opgenomen.

Binnen de categorie wilde kat vinden we verschillende soorten, die verspreid zijn over de hele wereld, zijnde Felis Silvestris of Europese wilde kat de denominatie voor de soort die we in Eurazië hebben gevonden. Deze wilde kat lijkt veel op een huiskat, maar dan groter en lynxachtig. De Noord-Amerikaanse soort wordt genoemd Lynx rufus en we vinden het op het grondgebied van Zuid-Canada tot Zuid-Mexico. Zijn Zuid-Amerikaanse familielid is de Leopardus geoffroyi of geoffroy, ook in Zuid-Amerika vinden we de Leopardus colocolo of kat van de graslanden.

Nu we ons concentreren op de oorsprong van de wilde kat in het algemeen, kunnen we dat zeggen zijn voorvader is de wilde kat van Mastelli (Felis lunensis), die tijdens de Pliocena in Europa leefde en zich eerst uitbreidde door het Midden-Oosten en vervolgens naar Azië en Afrika, waardoor de steppe-wilde kat meer dan 10.000 jaar geleden ontstond.

Momenteel worden ze in Spanje onderscheiden drie ondersoorten:

  • Felis silvestris silvestris, gelegen in het noordelijke deel van het Iberisch schiereiland.
  • Felis lybica jordansi, dat zou de Afrikaanse wilde kat zijn en we zouden het vinden op het eiland Mallorca.
  • Felis silvestris tartessia, die groter en donkerder van kleur is dan zijn soortgenoten en zich zou uitstrekken door het centrale en zuidelijke deel van het schiereiland.

Fysieke kenmerken van de wilde kat

Wanneer we het hebben over de kenmerken van de wilde kat, moet worden opgemerkt dat het uiterlijk praktisch is hetzelfde als de Iberische lynx, meestal onmogelijk om ze te onderscheiden, behalve voor de kleinere grootte van wilde katten. Zelfs het bestaan ​​van hybriden tussen deze twee soorten is vastgelegd.

Aldus presenteert de wilde kat een grijsbruine vacht, met gestroomd of gevlekt patroon. Het genoemde haar is dik, dicht, van gemiddelde lengte en satijnachtig. Zijn staart is langwerpig Met de ronde punt. En zijn kenmerken oren zijn groot en puntig, meestal met een rode bodem.

Het lichaam van de bergen is gespierd en robuust, terwijl gestileerd en flexibel. Vanwege de grote omvang wordt de wilde kat als een beschouwd gigantische kat, met een gewicht tot 8 kilogram en een hoogte van 5 tot 120 cm. Hun levensverwachting is meestal 6 tot 12 jaar, met exemplaren die 14 jaar hebben bereikt.

Wildcat karakter

Een wild dier zijn is een eenzame en rustige katachtige maar dat het agressief kan zijn als zijn leven wordt bedreigd of wanneer hij jaagt, omdat zijn onderhoud op het spel staat. Bovendien is de wilde kat een dier territoriaal, die niet zullen aarzelen om hun leefgebied te verdedigen, vooral mannen, die hun territorium ook zullen markeren met krassen en urine, die ze alleen zullen delen met vrouwen en niet met andere mannen.

Behalve in het winterseizoen is de wilde kat een nachtdier dat jaagt en actief is in de uren na zonsondergang. Wanneer het echter het koude seizoen is, past het zich aan de uren van activiteit van zijn prooi aan en wordt het een paar maanden dagdier. Dit detail van zijn persoonlijkheid laat ons zien dat hij een dier is dat past zich gemakkelijk aan nieuwe media aan en manieren van leven, daarom zijn er exemplaren die huisdieren van families over de hele wereld zijn geworden. Onthoud natuurlijk dat het karakter van de wilde kat niet is zoals die van een huiskat, zodat het natuurlijke agressieve temperament kan ontstaan ​​wanneer hij zich bedreigd voelt.

Eten en benodigdheden>

In zijn natuurlijke habitat, conformed door beboste gebieden Relatief geïsoleerd van stedelijke centra en menselijke populaties verspreid over heel Europa, past de wilde kat zijn leven aan in kreupelhout, loofbossen en meer weelderige gebieden in de noordelijke regio van het continent. In Spanje is het verspreid over het schiereiland en de Balearen.

In het wild voeden deze dieren zich met de prooi waarop ze zelf jagen. Meestal de wilde kat voederen Het is gebaseerd op konijnen, hazen en andere knaagdieren, hoewel hun prooi gevarieerd is en zelfs herten onder hen kunnen zijn. Als voedsel schaars is, kunnen wilde staarten aaseters worden die zich voeden met de overblijfselen van andere dieren. Vergeet niet dat het dieren zijn met een groot aanpassingsvermogen.

de reproductieve cyclus van wilde katten Het presenteert verschillende fasen. De hitte periode beslaat meestal van februari tot maart, rekening houdend met zwangerschap, die tussen 60 en 70 dagen duurt. Op deze manier zouden katten van april tot mei nesten krijgen, die meestal ongeveer drie puppy's zijn. De vrouwtjes hebben de leiding over de verzorging van de jongen, die tot ongeveer 9 maanden oud de leiding hebben over de nakomelingen.

Omdat het geen huisdieren zijn, moet u voor een wilde kat als huisdier op de hoogte zijn van de huidige wetgevende macht in ons gebied. Evenzo moet het normaal gesproken in het geval van het hebben van de relevante vergunningen en documentatie in orde zijn, evenals wilde katten zijn met uitsterven bedreigd zijn, net als andere grote katten, dus jagen is volledig verboden, moeten hun leefgebied respecteren en proberen te voorkomen dat ze hun prooi beëindigen, wat van vitaal belang zal zijn voor hun overleving.

Vroeger waren de belangrijkste roofdieren dieren zoals de wolf en de poema, maar vandaag het grootste gevaar voor het bestaan ​​van de wilde kat is de mens, die met de vernietiging van hun habitat en de jacht ervoor heeft gezorgd dat de populaties van wilde katten aanzienlijk zijn uitgeput. Omdat wij mensen grotendeels schuldig zijn, hebben we daarom de verantwoordelijkheid om in dit opzicht maatregelen te nemen, dus in dit artikel bedoeld om uit te leggen: "Hoe kunnen dieren worden beschermd die met uitsterven worden bedreigd?" We krijgen een aantal acties die we kunnen ondernemen of vermijden, in het geval dergelijke acties schadelijk kunnen zijn, om deze en andere bedreigde soorten te beschermen.

Wildcat Health

Normaal wildcats het zijn zeer resistente dieren, maar zoals kan gebeuren met binnenlandse katachtigen, kunnen ze worden beïnvloed door katachtig coronavirus, parvovirose, katachtige leukemie, hondenziekte en aandoeningen veroorzaakt door parasieten, die meestal worden verspreid door de knaagdieren waaraan ze zich voeden, of vanuit de omgeving in die leven Omdat we een wild dier zijn, moeten we ook de sterfgevallen als gevolg van natuurlijke oorzaken of gevechten tussen wilde katten niet vergeten, die ernstige infecties en bloedingen kunnen veroorzaken.

We maken van deze gelegenheid gebruik om het belang van professionals te benadrukken in geval van vind een gewonde wilde kat of ziek In dergelijke gevallen wordt aanbevolen bel de autoriteiten, neem contact op met boswachters of ga rechtstreeks naar herstelcentra voor wilde dieren om de bevinding te melden en hen te laten zorgen voor de gezondheid van het dier.

Wildcat: Functies

Met kleine verschillen, heeft elk van de ondersoorten de meeste kenmerken die hen onderscheiden van andere kattenrassen.

De kleur van hun vacht is grijsachtig, met een bruine toon waardoor ze gemakkelijk te onderscheiden zijn. Ze hebben ook donkere strepen die bijna je hele lichaam bedekken, behalve de buik.

Zijn staart is erg langwerpig met een afgeronde zwarte punt en met minstens drie zwarte ringen erlangs gesloten. Het heeft grote en puntige oren.

Wildcat: grootte

Het lichaam van de wilde kat is robuust en gespierd, met een dimensie die het als een van de grootste soorten beschouwt, in staat om tussen de 4 en 12 kilo te wegen en tot 125 cm hoog te meten. Bovendien is het mannetje groter dan het vrouwtje, met een verschil tussen 15 en 25%.

Hun ogen zijn meestal groenachtig of oranje, met een verticale pupil en over het algemeen ligt hun levensverwachting tussen 6 en 12 jaar, in sommige gevallen waarin ze 15 jaar oud zijn.

Binnenlands wildcatgedrag

Omdat het een wilde soort is, is zijn houding kalm en eenzaam en ontwijkt hij vanwege zijn grote overlevingsvermogen. Je kunt menselijk gezelschap vermijden door jezelf in gevaar te zien en aan te vallen als je ziet dat je integriteit wordt bedreigd.

De wilde kat is een grote jager van konijnen, knaagdieren en vogels, die goed zijn voor hun voedsel. Zijn methode om dit te bereiken is om zijn bewegingen te baseren op de meest discrete sluiptechniek, wachtend tot zijn doel binnen bereik is om aan te vallen.

Het territoriale karakter zorgt ervoor dat het krabt of urineert om zijn habitat te verdedigen, wat in het geval van mannen alleen met andere vrouwen zal delen.

Het is een nachtdier, dat op de meest vroegtijdige momenten werkt om menselijke aanwezigheid te vermijden, hoewel het zich aan de omgeving kan aanpassen, omdat het in de winter overdag kan vertrekken om gemakkelijker op een prooi te jagen.

Wat betreft waar de wilde kat leeft, wordt zijn aanwezigheid vooral verspreid door de bossen van Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië, hoewel hij kan worden aangenomen als gezelschapsdier, altijd rekening houdend met de reeds genoemde aspecten van zijn gedrag.

Belangrijkste ziekten van de wilde kat

Katachtig coronavirus is de grootste bedreiging van wilde katten in de vorm van ziekte, evenals andere pathologieën zoals kattenleukemie, hondenziekte of parvovirose. Ze kunnen ook voorwaarden krijgen van de knaagdieren waaraan ze zich voeden of de omgeving waarin ze zich verplaatsen.

Er moet echter ook worden opgemerkt dat, omdat het een wilde soort is, het kan worden getroffen door verwondingen bij het worstelen met andere katten of dieren van verschillende soorten, wat verwondingen kan veroorzaken die hun gezondheidstoestand verergeren.

Basisverzorging van de Wildcat

Door een wild karakter te hebben, baseert de wilde kat zijn basiszorg en overleving op zijn eigen beslissingen.

De natuurlijke habitat bestaat uit gebieden met struikgewas, loofbossen en vochtige gebieden in het noorden van het grondgebied.

Daarom moeten we benadrukken dat hun voeding in het wild in feite datgene is waar ze op jagen: hazen, konijnen of vogels. Zoals we eerder hebben vermeld, zijn het dieren die zich kunnen aanpassen aan de verschillende omstandigheden die zich kunnen voordoen, zodat wat de wilde kat eet zich te allen tijde aan zijn veranderende omgeving zal aanpassen.

Wat betreft de reproductie, het komt meestal voor in de eerste maanden van het jaar, dus vrouwen baren meestal in april of mei in boomholten of nestholten die meestal uit 3 of 4 puppy's bestaan.

De seksuele volwassenheid van de wilde kat wordt bereikt op de leeftijd van 10 maanden, na enkele weken daarvoor onafhankelijk te zijn geworden van de zorg van de moeder.

Op zoek naar hun bestaan ​​in de natuurlijke omgeving, speelt de mens een fundamentele rol en probeert te voorkomen dat zijn leefomgeving wordt beëindigd om het te garanderen.

Als u besluit een wilde kat te adopteren, moet u rekening houden met veel bureaucratische aspecten om deze uit te voeren, omdat het bezit ervan een reeks vergunningen en documentatie vereist omdat het een wild en bedreigd dier is. Afgezien van deze procedures, moet u geduld hebben met hem in zijn aanpassing aan de thuisomgeving en hem de grootste zorg geven die een huiskat nodig heeft voor zijn comfort.

Curiosa van de wilde kat

  • Het is waarschijnlijk dat u zich niet bewust bent van zowel de fysieke als de karakterovereenkomst van de wilde kat met de Iberische lynx: ze zijn alleen kleiner dan de eerste, maar ze hebben algemene kenmerken die op die soort lijken, ook met uitsterven bedreigd.
  • Hoewel het verschil in grootte niet geloofwaardig lijkt, is de waarheid dat de wilde kat een groot vermogen heeft om op oudere dieren, zoals herten, te jagen. Deze soort wordt tijdig in zijn voedingsdieet aangetroffen.

Als u besluit een wilde kat te kopen, is dit een optie die wordt gebruikt door kattenliefhebbers vanwege het unieke karakter, hoewel u rekening moet houden met de documentatie die u moet voorbereiden om alles op orde te hebben en te genieten van de gemoedsrust van uw bedrijf.

Kenmerken en identificatie van de wilde kat

Deze wilde kat is vergelijkbaar met de huiskat en, hoewel hij groter is, doet hij denken aan grote kattenrassen vanwege zijn robuustheid, die zeven kilo kan wegen. Bovendien is het hoofd ten opzichte van het lichaam groter in de wilde kat dan in de binnenlandse, met iets kleinere oren.

Ze hebben een geelbruine kleur aan de achterkant van de oren en snuit, terwijl de haren op de ogen en de vibrisa's groter en breder zijn dan die van de binnenlandse, witte en licht hangende. De ogen zijn niet zo variabele kleuren als de huiskat en hebben vaak lichtgroene en amberkleurige tonen, de neus is roze.

Ze presenteren verschillende vrij opmerkelijke tekeningen, meestal in de vorm van strepen: de wilde katHet heeft twee strepen op de wangen die in de ogen zijn geboren, verschillende strepen die uit de nek komen, donker gestreept op benen en romp en verschillende ringen op de staart die in het zwart eindigen. Normaal hebben ze ook een dorsale lijn die langs hun wervelkolom loopt, en soms een witte vlek op de borst.

De wilde kat kan hybridiseren met de huiskat, dus zijn hybriden kunnen tot verwarring leiden en de zuiverheid van de soort in gevaar brengen. Dat is de reden waarom huiskatten zonder sterilisatie hun herstel belemmeren.

Wildcat-kenmerken

de wilde kat of lynx(Lynx rufus) Het is een middelgrote kat die tussen de 5 en 12 kg weegt. De kleuring van het bovenste deel van je lichaam kan variëren van een grijsachtige kleur tot een roodachtig bruin, en in de meeste gevallen heeft het vlekken in de vorm van tostones.

De buik en de onderste delen zijn altijd lichter van kleur dan de rest van het lichaam. in Florida, Verenigde Staten, er zijn individuen gevonden melanisticdat wil zeggen, ze zijn helemaal zwart. De kenmerken die de leden van dit genre definiëren zijn: zijn korte staart, ongeveer 15 cm lang, en de haarverlenging als een borstel op de bovenkant van zijn oren.

blijkbaar, de laatste dient om nauwkeuriger vast te leggen waar hun prooi is. In tegenstelling tot andere wilde katten, is het gebruikelijk om deze katten lang aan de kant van een pad of trottoir te zien zitten, om te proberen mogelijke prooien te vinden door hun acute gehoor.

Wildcat-gedrag

Dit nachtelijke roofdier is te zien in graslandgebieden bij zonsondergang en zonsopgang. Het zijn solitaire dieren, die in het geval van mannen dag na dag meerdere kilometers afleggen, terwijl vrouwen territoriaal zijn en op dezelfde plaats blijven, iets wat doet denken aan het gedrag van sommige grote katten.

Hun voedsel is hoofdzakelijk gebaseerd op kleine knaagdieren en vogels, hoewel ze in staat zijn om op konijnen te jagen, en soms kunnen ze zich voeden met amfibieën of sommige ongewervelde dieren. zelfs Er zijn gegevens over hoe de wilde kat op reeën kan jagen, iets dat hem onderscheidt van zijn huiselijk familielid.

Ondanks dit grote verschil, de waarheid is dat de wilde kat op dezelfde manier jaagt als de huiskat, en het is zelfs moeilijk om de overblijfselen van hun prooi te onderscheiden van die van dit dier, omdat het ook de botten van middelgrote dieren achterlaat, in tegenstelling tot andere carnivoren zoals de rode vos.

Wat betreft de voortplanting, de wilde kat paren in het begin van de lente en de jongen worden aan het einde van dit of al in de zomer geboren. Het zal de vrouw zijn die voor het nest zorgt, meestal vier kleine katten die ongeveer vijf maanden bij hun moeder zullen wonen.

Hoe voed je de wilde kat?

de dieet van de wilde kat bestaat voornamelijk uit lagomorfen (konijnen en hazen) en knaagdieren, hoewel het soms waagt om op grotere dieren te jagen, zoals jong witstaarthert en die van kraag pekari.

De ecologische functie van deze kat bij het beheersen van knaagdier- en lagomorfpopulaties is van het grootste belang, zowel voor het ecosysteem als voor boeren en veeboeren, hoewel ze het soms niet begrijpen.

Hoewel het meestal wordt beschouwd als een nachtelijke carnivoor, is de wilde kat echter een van de Amerikaanse katachtigen met de meeste activiteiten overdag. Daarom is het niet ongewoon om het zowel in de ochtend als bij zonsondergang actief te observeren.

zijn distributiebereik Het gaat van het zuiden van Canada naar het centrale deel van Mexico. Hij leeft graag in kreupelhout en in woestijngebieden, hoewel het ook te vinden is in gebieden met dennen- en eikenbossen. Het is zeer zeldzaam om populaties van deze katten te vinden op plaatsen waar het bos dicht is, omdat het de voorkeur geeft aan meer open land.

Dit is een van de oorzaken waarvoor hij niet in de Mexicaanse tropen leeft, noch in Zuid-Mexico of in Midden-Amerika. Het leven van wilde katten is eenzaam en kan alleen tijdens het paarseizoen als een paar worden gezien.

Wilde kat habitat en instandhouding

De Europese wilde kat leeft in de bossen van een groot deel van Europa: De distributie omvat de bossen van een groot deel van Spanje, maar ook van Frankrijk, Duitsland, Schotland, Turkije of Italië. De wilde kat verschijnt echter niet in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, IJsland of het Scandinavische schiereiland.

Vroeger waren ze veel overvloediger, maar het lijkt erop dat Het gebruik van vergiften en pesticiden, naast de menselijke bestrijding van woelmuizen en andere knaagdieren, heeft de wilde kat tot een schaars dier gemaakt. Zoals we al zeiden, brengt hybridisatie met wilde huiskatten de genetica van de soort in gevaar, en dat is dat de wilde kat een grote ongediertebestrijder is, net als de uil.

De wilde kat wordt zo een van de laatste wilde katten in Europa, samen met de verschillende soorten lynxen die dit continent bewonen, is de laatste vertegenwoordiger van de felle katten die ooit deze regio's domineerden.

Afgestudeerd in veterinair door de Universiteit van León (2018). Specialisatie in biologie en primatengedrag (Wildlife Biology) door de Universiteit van Girona.

Hij heeft deelgenomen aan verschillende cursussen en conferenties:

  • XVIII AVAFES-Zaragoza conferentie over primatology van de vereniging AVAFES-Zaragoza (2014-2015).
  • VI Conferentiecyclus van de Exotische en wilde fauna van de vereniging AVAFES-Leon (2014-2015).
  • Internationale dagen van Wildlife Pathology georganiseerd door de AVAFES León Association (mei 2016).
  • X Theoretisch-praktische cursus van primatologie: de Communicatie in primaten in de Rainfer Primate Rescue Center (April 2017).
  • III Verloop van Hurones Clinic van de AVAFES-León Association (2014-2015).
  • Cursus "Biodiversiteitscrisis, natuurbehoud en bedreigde diersoorten 'van La Jurbial Environmental Services en University of León.
  • Cursus "Dierenwelzijn in dieren in gevangenschap”Georganiseerd door Avafes León (februari 2017).
  • MOOC cursus van "Milieu-uitdagingen in een veranderende wereld"Van de Universiteit van Navarra (December 2016).
  • MOOC cursus van "Cognitie en hondenemotie"Van de Duke University (Februari 2017).
  • MOOC cursus van "Inleiding tot conservatie"van Verenigd voor dieren in het wild (2015).

Eugenio Fernández Suárez is dierenarts met ervaring in natuurbeheer en met speciale nadruk op primaten. Hij heeft met verschillende samengewerkt heiligdommen en opvangcentra van fauna in Spanje, en heeft speciale interesse in de dierlijk gedrag, dierenwelzijn en zowel wetenschappelijke als ecologische verspreiding via verschillende projecten. Meld je aan als vrijwilligerThe Forest Zoo (Oviedo).

De jak is een soort stier die leeft in de grote hoogten van Tibet, tussen de 4000 en 6000 meter hoogte, waar hij zowel in de wilde als gedomesticeerde staat is. De IUCN beschouwt de jak als een soort in ...

De vicuña is een dierlijk nationaal symbool van Peru. Het is in dit land waar de belangrijkste vicuña-populaties zich bevinden, in het Andesgebergte, op een hoogte van meer dan 3000 meter. De vicuna's zijn kameelachtige zoogdieren, ...

Het Australische continent is onder andere beroemd om zijn buideldieren. En, onder alle, is het dier waar we het over hebben een van de meest illustere en representatiefste: de oostelijke waló. Als je naam niet overgaat en je wilt ...

Hoge berggebieden lijken misschien onherbergzame plaatsen om te wonen. Maar de waarheid is dat ze voor veel fauna en flora de ideale habitat vormen: het is het geval van het dier dat ons bezighoudt, de gems. Lees verder voor meer informatie ...

Kinkajúes zijn kleine klimmende zoogdieren met nachtelijke gewoonten. In hun wilde staat brengen ze het grootste deel van hun tijd door in de junglehemels. Hoewel ze in zekere zin op apen lijken, zijn ze eigenlijk nauwer verwant ...

De withoofdige dolfijn is endemisch in Nieuw-Zeeland. De wetenschappelijke naam is Cephalorhynchus hectori, waardoor het bekend staat als de Hector-dolfijn. Kenmerken van de witkoppige dolfijn Het heeft de karakteristieke robuuste body ...

Hoe is de reproductie ervan?

Ze hebben het hele jaar door nakomelingen van deze katten gemeld, maar in Mexico heb je nieuws over het grootste aantal nesten van één tot vijf puppy's.

De jongeren wonen bij hun ouder totdat ze de leeftijd van één jaar bereiken, na deze periode worden de puppy's door hun moeder van hun territorium verdreven en beginnen een zwervend leven dat, in het geval van jonge mannen, een moeilijke test wordt, omdat voor Je vestigen in een gebied en je actieradius creëren is nodig om een ​​andere volwassen man te verplaatsen.

De ruimtebehoefte (thuisomgeving) die de wilde kat nodig heeft om te overleven is zeer variabel. De uitgevoerde onderzoeken verschillen in gerapporteerde waarden variërend van 200 tot meer dan 30 duizend hectare, afhankelijk van de beschikbaarheid van habitat, dammen en andere factoren.

In het onderzoek dat we in Tamaulipas hebben uitgevoerd, vonden we de grootte van huishoudens van gemiddeld duizend tot 2.000 hectare. Onder de zes soorten katten die in Mexico wonen - Jaguar, Jaguarundi, Ocelot, Margay, Puma en Wildcat - de laatste wordt als de minst bedreigde beschouwd.

Het is nog steeds mogelijk om erop te jagen met een speciale vergunning en hoewel zijn huid op een bepaald moment commerciële waarde had, vanwege de klimatologische omstandigheden van ons land, is het niet helemaal geschikt voor de vacht. Het gebeurt eigenlijk dat hij wordt gejaagd zodra hij wordt ontdekt, in de verkeerde overtuiging dat het een bedreiging voor huisdieren vormt. De schade die deze kat aan vee zou kunnen toebrengen is echter zeer sporadisch.

De belangrijkste vijand van de wilde kat: de mens

In landelijke gemeenschappen waar ze nog steeds bestaan, komen verhalen vaak voor waarin de wilde kat verschijnt als een bloeddorstige schurk, vooral dit gebeurt onder schapenherders. Ze zeggen dat dit dier niet tevreden is met het aanvallen van een enkel schaap, maar er meerdere in één nacht kan doden.

Toen ik er echter naar informeerde, kon ik nooit echte aanwijzingen vinden dat dit herhaaldelijk gebeurde, of zelfs dat het ooit gebeurde. Ook wordt in sommige landelijke gemeenschappen geloofd dat deze kat geneeskrachtige eigenschappen heeft, dus ze worden zonder onderscheid opgejaagd.

Dergelijk gedrag van de mens heeft ertoe geleid dat de wilde kat niet overvloedig aanwezig is op de plaatsen waar hij woont. Vergeet niet dat deze kat in Mexico zijn zuidelijke distributielimiet vindt, dat het noodzakelijk is maatregelen te nemen om zijn huidige toestand in het wild te beschermen.

Pixabay

Op zoek naar de wilde kat

Ik was in het noordelijke deel van de staat Tamaulipas en volgde een vrouw uit wilde kat waarop we een radiozender in de nek hadden geplaatst. Dit om hun bewegingen in het wild te meten.

Omdat het apparaat niet goed werkte, besloot ik die middag het te lokaliseren en, indien mogelijk, te observeren om er zeker van te zijn dat het in perfecte gezondheid was.

Het eerste wat ik deed, was haar zoeken op de plek waar ze het liefst uitrust: een bosje huizaches omringd door een weide met gezouten gras. Hoewel het signaal dat door zijn radio werd uitgezonden vrij zwak was, kon ik het lokaliseren en blijkbaar was het in het bos.

Ik stapte uit de vrachtwagen. Toen liep ik langzaam en rustig door het gras tot ik ongeveer 40 meter bereikte. Toen ik naderde, werd het signaal sterker, maar de pulsen gaven aan dat het vrouwtje niet actief was. Toen begon ik een geluid te maken met mijn lippen, vergelijkbaar met het alarm van het gebrul.

Plots begon ik op mijn radio-ontvanger te horen dat de bergkat actief was en snel mijn richting naderde. Het signaal werd steeds krachtiger, dus zette ik mijn ontvanger uit en terwijl ik het knaagdier nog steeds liet klinken, Begon ik het te zoeken met de lens van mijn camera. Dat was het moment waarop ik zonder waarschuwing dat oor kon zien achter een mogote de zacate op slechts vijf meter van waar ik was.

Een gelukkige ontmoeting

Eerst dacht ik dat het een droog blad was, maar toen ik zag dat het van achter naar voren bewoog, werd ik alert en toen ik mijn lens in die positie scherpte, ontdekte ik het oog dat naar mezelf keek tussen de grassprieten. Ik kon het niet helpen dat ik dacht dat wat ik zag het laatste visioen van veel prairiedieren kon zijn voordat ze gewelddadig stierven in de klauwen van deze kat.

Terwijl ze knaagdiergeluid bleef maken, begon het vrouwtje haar hoofd uit de mogote te bewegen totdat het volledig was blootgesteld. Zijn blik was raadselachtig omdat, hoewel hij me zag, ik niet kon identificeren wat voor soort levend wezen ik was omdat de camera mijn gezicht volledig bedekte. Alvast wetende dat deze katachtigen, als ze niet in het nauw worden gedreven of gewond zijn, totaal onschadelijk zijn voor de mens zijn verbazing veroorzaakte grote hilariteit, want waar de kat hoopte een gewond dier te vinden, was er iets dat, naar zijn mening, "geen hoofd had".

Ik begon de camera langzaam te laten zakken en ik kon zien dat zijn ogen wijd open gingen, hij ontdekte me en besefte wat er gebeurde. Toen, terwijl hij mij observeerde, begon hij zich heel langzaam terug te trekken, stap voor stap, totdat hij zich achter de mogote verborg. Zodra hij voelde dat hij uit mijn zicht was, rende hij weg en met drie lange sprongen bereikte hij de rand van het bos waar hij even snel verdween als hij was gearriveerd.

Pixabay

Video: VALVE ADJUSTMENT ON A CHINESE QUAD (September 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send