Dieren

Vier Urban Birds

Pin
Send
Share
Send
Send


House Sparrows zijn gemakkelijk te vinden op plaatsen waar gebouwen zijn. Samen met een andere in Amerika geïntroduceerde soort, de tamme duif, worden ze gevonden in onze meest voorkomende vogels. Hun constante aanwezigheid buiten onze huizen maakt dat we hun aanwezigheid gemakkelijk negeren, maar het is een teken van het verdwijnen van inheemse soorten. House Sparrows, met hun vermogen om zo gehecht te zijn aan mensen, hebben geprofiteerd van ons eigen succes.

distributie

Huismus leven gehecht aan de mens en zijn constructies. Je vindt ze in steden, dorpen, buitenwijken en boerderijen, vooral in de buurt van vee. Ze worden niet verspreid in uitgestrekte wilde gebieden, bossen of graslanden. In extreme omgevingen overleven House Sparrows alleen als ze in de onmiddellijke nabijheid van de mens wonen.

feeding

Huismus eten meestal granen en zaden, voer voor vee en in de steden afval. Onder de gewassen die ze eten, bevinden zich maïs, haver, tarwe en soja. Het voedt zich ook met kruiden zoals ambrosia, handkrabgras en ander onkruid en boekweit. Huismus eten ook zaden van vogelvoeder, waaronder gierst, sorghum en zonnebloempitten. In de zomer eten deze stadsvogels insecten en delen ze met hun kuikens. Ze jagen op insecten, vliegen erop af, jagen op grasmaaiers of bezoeken lantaarns in de schemering.

gedrag

House Sparrows springen in plaats van op de grond te lopen. Het zijn sociale vogels die in grote groepen eten en kruimels of zaden worden betwist in de grond. Ze worden vaak gezien in vogelvoeders, je kunt ze ook zien baden in plassen of wentelen in stof op open plekken, hun veren verstoren en opspattend water of stof. Omdat ze in grote groepen leven, hebben House Sparrows vele manieren ontwikkeld om dominantie en onderwerping te manifesteren: zenuwachtige vogels schudden hun staart en verheven vogels hurken neer met hun horizontale lichamen, strekken hun hoofd naar voren, en strekken en buigen de vleugels, terwijl ze hun staart stopten. Dit ontevreden gedrag kan worden overdreven door de vleugels op te heffen, de veren van de keel en de kroon te borstelen, de veren van de staart te verlengen en de bek te openen. Mannen met de zwartste keel hebben de neiging om anderen te domineren. Wanneer de mannetjes een beschikbaar vrouwtje ontmoeten, blazen ze de borst op, houden hun vleugels gedeeltelijk open, schudden hun staart en springen voor het vrouwtje, draaien naar de zijkant en buigen soms van boven naar beneden. Als andere mannen dit gedrag zien, kunnen ze midden in de actie vliegen en zich bij de act voegen. Bij koppels domineren mannen in de herfst en de winter de vrouwtjes, maar dit wordt omgekeerd ten gunste van de vrouwtjes in de lente en zomer.

De nesten maken ze op basis van droge en ruwe vegetatie, die ze meestal in een gat stoppen totdat het bijna vol is, na die laag gebruiken de vogels fijnere materialen, zoals veren, draden en papier die ze gebruiken om het interieur te bedekken. Soms bouwen huismussen nesten naast elkaar, dus nesten kunnen aangrenzende muren delen. Ze hebben de gewoonte om hun nesten opnieuw te gebruiken.

Video: Teletubbies Season 4 Episode 87 - Urban Birds - Milton Teletubbies (September 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send