Dieren

Wat eet het vogelbekdier en waar het leeft

Pin
Send
Share
Send
Send


Een van de meest nieuwsgierige dieren met een heel eigenaardig uiterlijk is het vogelbekdier. Het wordt beschouwd als een van de vreemdste dieren op de hele planeet. Het zijn semi-aquatische zoogdieren, Wil je weten waar het vogelbekdier woont? We verwachten dat je in meren, beekjes en rivieren leeft, maar we raden je aan verder te lezen om meer over deze dieren te leren.

Vogelbekdieren, net als veel andere dieren die deel uitmaken van de fauna van de planeet aarde, zijn ze zijn ook met uitsterven bedreigd, omdat de droogte een belangrijke invloed heeft op het milieu waarin ze kunnen leven, zonder de vervuiling van de rivieren en dus de ziekten die deze dieren kunnen lijden, niet mee te tellen.

Een van de factoren die deze soort kan behouden, is de reproductie in gevangenschap, maar de vogelbekdieren die in het wild leven, zullen waarschijnlijk niet leven, want met het verstrijken van de jaren en de factoren die we eerder noemden, verkleinen ze hun mogelijkheden.

Artikel inhoud

Waar woont het vogelbekdier?

Mannetjes bestrijken een territorium van ongeveer 7 km straal en in diezelfde territoriale dimensie kunnen 3 tot 4 vrouwtjes worden gevonden. Ze zijn waterliefhebbers En daarom graven en nestelen ze om hun holen te vormen. Voor vogelbekdier geen probleem als ze zouden moeten leef in vochtige, gematigde, oceanische of warme klimaten

Waar vogelbekdieren leven, is het meestal in beken, oevergebieden, verhoogde rivieren, bergachtige gebieden van Tasmanië, in de regenwouden van de kust van Queensland, in het oosten van Australië en in de Australische Alpen.

De geografische locatie waar het vogelbekdier leeft door voorliefde bevindt zich in Australië, zozeer zelfs dat in de Australische cent munt het beeld van dit vreemde dier Daar kun je observeren.

Wat eet het vogelbekdier?

Met zo'n vreemde verschijning en ietwat moeilijke levensomstandigheden wekt nieuwsgierigheid ons op om te weten Wat eten vogelbekdieren? Is uw dieet net zo vreemd als uw fysieke uiterlijk?

Welnu, om onze nieuwsgierigheid te bevredigen, moeten we weten dat bij het leven in waterrijke gebieden het voedsel dat de vogelbekdieren in het algemeen eten, gevarieerd is en met name gebaseerd is op producten uit rivieren en meren zoals, krabben, vissen, larven, amfibieën en andere dieren, maar een heel interessant feit is dat Ze geven borstvoeding als ze klein zijn.

Voordat u de levensverwachting van vogelbekdier kent, raden we u aan deze andere artikelen te bekijken:

vogelbekdier

Het vogelbekdier wordt beschreven als een dier met het lichaam van een bever en de bek van de eend. Als een van de evolutionair meer verschillende zoogdieren die momenteel leven, is het vogelbekdier onmiddellijk te herkennen aan zijn brede afgeplatte snavel, dichte waterbestendige huid, benen met zwemvliezen en zijn lange, dikke staart.

Hoewel deze soort bekend staat als een van de weinige zoogdieren die eieren leggen, zijn hier enkele merkwaardige feiten en minder bekende>

Waar woont het vogelbekdier?

Endypisch voor Australië, kan het vogelbekdier worden gevonden in het oosten van Queensland, New South Wales, langs Tasmanië, en oost, centraal en zuidwest Victoria. In de afgelopen jaren is er ook een populatie van recent geïntroduceerde vogelbekdieren geweest op Kangaroo Island in Zuid-Australië. Over het hele continent van zijn natuurlijke habitat leeft het vogelbekdier vooral in zoetwatermeren, rivieren, lagunes, stuwdammen en beken.

De meeste vogelbekdieren worden gevonden in waterlichamen met landbanken met wortels, waar voldoende vegetatie overheerst om hun holen te bouwen. Het vogelbekdier leeft meestal in beken die niet meer dan vijf meter diep zijn, hoewel ze soms kunnen worden ontdekt in rivieren tot 1.000 meter diep. Vrouwelijke vogelbekdier maakt meestal twee afzonderlijke holen, een voor hen en een man, en een andere om hun pasgeboren pups te hebben.

Wat eet het vogelbekdier?

Bij het verlaten van hun holen, brengt het vogelbekdier het grootste deel van de middag- en avonduren door in het zoeken naar ondiep water op zoek naar de ongewervelde dieren die de bodem bewonen. Hun dieet bestaat voornamelijk uit schaaldieren, wormen, garnalen, weekdieren, anneliden, krabben, libellen, mosselen, foreleieren, kikkervisjes en insectenlarven. In feite kunnen platypussen hun hele lichaamsgewicht in voedsel binnen 24 uur consumeren.

20 tot 40 seconden achter elkaar zoeken de vogelbekdieren hun voedsel door met hun voeten met zwemvliezen naar de bodem van de stroom te duiken en met hun gevoelige snavel de modderige bodem te doorgronden. Omdat ze hun ogen onder water moeten sluiten, worden deze dieren in het troebele water geleid door elektrische stromen te detecteren die worden gecreëerd door kleine bewegingen van de spieren van hun prooi. Vervolgens wordt de dam opgeslagen in speciale zakken achter de piek en wordt verbruikt na terugkeer naar het oppervlak.

Hoe ziet een vogelbekdier eruit?

Als een uniek wezen is het vogelbekdier kenmerkend voor het hebben van een lange, zachte en leerachtige snuit die lijkt op de bek van een eend. Het grootste deel van zijn lichaam, lang en dun, is bedekt met dichte vacht, dit dikke haar is van nature waterbestendig en houdt het vogelbekdier warm en droog, zelfs in het water. Bij een meerlagige laag bestaat de laatste laag uit lange, platte haren, die nuttig zijn bij het detecteren van de aanwezigheid van voorwerpen in de buurt in modderig water. Hoewel de pluche vacht die zijn gestroomlijnde lichaam bedekt, donkerbruin is aan de achterkant, wordt het zilvergrijs tot geel in de onderbuik.

Een vogelbekdier is ongeveer even groot als een huiskat, meestal tussen de 12 tot 24 inch lang en weegt maximaal twee tot vier pond. Hoewel velen ten onrechte geloven dat hun brede staarten (zoals bever) worden gebruikt om zichzelf door water voort te stuwen, worden ze vaker gebruikt als opslagruimte voor vet. Zodat het dier zonder veel moeite kan zwemmen en duiken, heeft het vogelbekdier benen met zwemvliezen en korte benen die uit de zijkanten steken, als een otter. Daarom zouden we kunnen zeggen dat het vogelbekdier eruitziet als een otter, met eendenbek en beverstaart.

Vogelbekdiergedrag

Het vogelbekdier wordt over het algemeen beschouwd als een nachtelijk en schemerig dier, het is actiever tijdens de duisternis van de nacht, hoewel het ook overdag kan worden gezien, wanneer de lucht bewolkt is. Als een uitstekende zwemmer brengen de vogelbekdieren de meeste van hun wakkere uren door zich voortbewegend door het water met een roeibeweging van hun voorpoten. Bekend als een verlegen en eenzaam dier, dat alleen tijdens het paarseizoen samenkomt, brengen de vogelbekdieren ongeveer 12 uur per dag door met zwemmen op zoek naar voedsel, alleen.

Als een endotherme soort, kunnen vogelbekdieren een lagere lichaamstemperatuur handhaven dan de meeste zoogdieren, rond 90 graden Fahrenheit. Tijdens daglichturen, wanneer het niet in het water is, verbergt het vogelbekdier zich in een hol dat graaft in een oever van land nabij het water.

Vogelbekdier reproductie

Binnen een polygaam paringsysteem hebben mannen en vrouwen meerdere paringsparen. Er wordt aangenomen dat vrouwen geslachtsrijp worden op tweejarige leeftijd en blijven fokken tot ze negen jaar oud zijn.

Terwijl het mannetje geen verantwoordelijkheid op zich neemt voor de zorg voor zijn nakomelingen na het paren, bouwen de vrouwtjes onmiddellijk een hol van maximaal 66 voet lang, geblokkeerd met pluggen om de nakomelingen te beschermen tegen roofdieren en overstromingswateren . Nadat hun eieren zijn uitgekomen, geeft de moeder de jongeman ongeveer drie tot vier maanden melk. Op dit moment verlaten jongeren het hol en beginnen een onafhankelijk leven.

Paartijd. De paring vindt plaats in het water en het solitaire vogelbekdier komt slechts één keer per jaar samen in het broedseizoen, van juni tot oktober om zich voort te planten.

Draagtijd Ongeveer 21 dagen nadat het paren heeft plaatsgevonden, leggen de vrouwtjes hun eieren. Na een korte incubatieperiode van slechts 10 tot 14 dagen zullen de eieren uitkomen.

Typische nestgrootte. In de meeste gevallen legt het vrouwelijke vogelbekdier tussen een en vier eieren in een nesthol, gemaakt van natte bladeren als bedding.

Wat is de huidige populatie vogelbekdier?

Volgens de Internationale Unie voor het behoud van de natuur is de werkelijke populatie vogelbekdier onbekend, maar de dichtstbijzijnde cijfers zijn in de lage duizenden. Als een vrij veel voorkomende soort komen hun populaties nog steeds voor in ongeveer 80 procent van de stroomgebieden in Victoria.

Wat zijn de bedreigingen voor vogelbekdieren?

Omdat het vogelbekdier sterk afhankelijk is van een zoetwateromgeving, wordt het dier geconfronteerd met de grootste bedreigingen van habitatvernietiging, watervervuiling en opruiming. Wetenschappers vrezen ook dat hun levensverwachting binnenkort kan worden verlaagd vanwege het feit dat vogelbekdieren in toenemende mate worden bejaagd door roofdieren zoals slangen, goanna's, vossen, knaagdieren en roofvogels. Het vogelbekdier wordt echter nog steeds als minst zorgwekkend geclassificeerd en de populaties zijn stabiel, met een zeer laag risico op uitsterven.

Interessante feiten over vogelbekdier

  • Mannelijke vogelbekdieren hebben twee kleine holle sporen op hun achterpoten, die het vermogen hebben om voldoende giftig gif af te geven om kleine dieren te doden of extreem pijnlijk te zijn voor een mens. Hoewel dit geheime wapen normaal gesproken tegen roofdieren wordt gebruikt wanneer het wordt bedreigd, wordt het ook tijdens het broedseizoen gebruikt om potentiële rivalen af ​​te schrikken.
  • Ondanks populair geloof, is een baby vogelbekdier niet bekend als een cachorrinco. Hoewel er geen officiële naam is voor een pasgeboren vogelbekdier, noemen veel wetenschappers ze gewoon 'vogelbekdierkalveren'

Hoewel het vogelbekdier geen echte tanden heeft, heeft het dier unieke kussens in de mond die zijn prooi kunnen verpletteren of verpulveren voor consumptie.

Vogelbekdier kenmerken

Het heeft een lange witte snuit vergelijkbaar met de snavel van de eenden met het verschil dat de eenden hard zijn, dankzij het waterdichte, korte en dikke haar kan het snel acclimatiseren als het uit het water komt, zijn staart van de bever is lang en plat, erin Het slaat vet op dat dient als energiereserve.

Het meet maximaal ongeveer 50 cm inclusief de staart en het gewicht bereikt 2 kg, hoewel het een zoogdier is dat het zich door eieren reproduceert, bij elke geboorte kan het vrouwtje maximaal 3 eieren leggen.

Als ze volwassen zijn, wisselen ze de tanden van melk voor harde cornea-platen, hun achterpoten vergelijkbaar met die van de otters dienen hen om hun lichaam te kunnen richten terwijl ze zwemmen en hoewel ze niet kunnen zien onder water dankzij het gevoel van elektro-ontvangst kunnen ze worden gericht. Het is een niet-dodelijk gifdier maar niet onschadelijk, de levensverwachting is 10 jaar.

Gevaar voor uitsterven

Net als veel van de dieren die deel uitmaken van de fauna van de planeet Aarde, is het vogelbekdier ook met uitsterven bedreigd, vanwege de droogte die de omgevingen waarin het kan leven geleidelijk onderdrukt, de vervuiling van de rivieren die veel ziekten veroorzaakt en ook dat hij wordt geofferd om zijn huid als grondstof in verschillende artikelen te gebruiken.

Hoewel er programma's zijn om in gevangenschap te reproduceren, neemt de hoeveelheid vogelbekdier die in het wild kan worden gevonden af ​​naarmate de jaren verstrijken.

Waar is het vogelbekdier?

Ten oosten van Australië en Tasmania Island zijn de geografische locaties waar het vogelbekdier leeft, in Australië wordt het beschouwd als een iconisch symbool dat zelfs voorkomt in de Australische munt van 20 cent.

Hij leeft in kleine verhoogde rivieren, beekjes en oevergebieden, aangepast aan de habitats en koude klimaten van de bergachtige gebieden van Tasmanië en de Australische Alpen, evenals de regenwouden van de kust van Queensland.

Sommige exemplaren die op de Kangoeroe-eilanden zijn geïntroduceerd, zijn bewaard gebleven. Een mannelijke vogelbekdier Het bestrijkt een gebied met een straal van maximaal 7 km, met 3 tot 4 vrouwen in dezelfde territoriale dimensie. Ze rusten en nestelen in holen die onder water graven en gemakkelijk toegang hebben tot en naar de oppervlakte gaan. Warme, vochtige, oceanische en gematigde klimaten zijn die die het vogelbekdier verdraagt.

Hoe lang leven platypussen?

De gemiddelde levensverwachting van het vogelbekdier Het varieert voornamelijk volgens een parameter, en het is het feit dat het in de volle natuur leeft, of het doet dit in een gecontroleerde omgeving, dat wil zeggen in gevangenschap, zoals in een dierentuin of in een natuurreservaat. Normaal kan het vogelbekdier dat in gevangenschap leeft in sommige gevallen een levensduur van bijna 20 jaar bereiken. Integendeel, als ze in vrijheid leven, wordt hun gemiddelde leven teruggebracht tot bijna de helft, omdat ze gemiddeld ongeveer 10 jaar kunnen leven.

feeding

Het vogelbekdier is een uitstekende zwemmer, waarmee hij het volgende kan vangen:

  • Waterinsecten en hun larven.
  • Weekdieren.
  • Crustacea.
  • Aardwormen en water.
  • Algen en waterplanten.

Bij het vinden van voedsel zal het vogelbekdier het in zijn maxillaire zakjes naast kleine stenen bewaren om het te verpletteren. Zodra de zakken zijn gevuld, of als de dam groot is, zal het vogelbekdier naar de oppervlakte gaan om het voedsel te consumeren.

Wat eten vogelbekdieren?

De gerechten zijn overdag heel weinig actief, maar wanneer de nacht komt en hongerstengels hun gedrag volledig veranderen en niet stoppen totdat ze hun eten hebben gekregen. Normaal gaan ze jagen bij zonsopgang, een paar uur voordat de zon ondergaat.

Ondanks zijn kleine formaat heeft dit zoogdier een ongewone eetlust. Het wordt meestal gevoed door de planten op de bodem van meren of rivieren. Het voedt zich ook met een groot aantal garnalen en wormen, en meer ongewervelde dieren die het in zijn natuurlijke omgeving vindt.

Zoals we hebben gezegd, is het vogelbekdier een heel klein actief dier tijdens de uren met licht, dus we kunnen afleiden dat het heel weinig energie besteedt. Daarom is het verrassend dat in één nacht kun je een hoeveelheid voedsel eten dat dicht bij je eigen gewicht ligt .

Wanneer ze het voedsel vangen, volgen ze een proces dat erg lijkt op dat van de muizen. Ze bewaren het in hun maxillaire zakken om later te eten als ze klaar zijn met jagen.

Als advies raad ik dat aan knoei nooit met een vogelbekdier. Hoewel ze onschadelijk lijken, hebben deze dieren een gif dat ze in de ram hebben, dat in staat is een volwassene te doden. Ze zullen het alleen gebruiken als ze zich geïntimideerd of aangevallen voelen. U ontvangt een melding.

Waar voedt de baby vogelbekdier zich mee?

De vogelbekdierbaby heeft een iets ander dieet dan de volwassene. Er zijn sommige voedingsmiddelen die u niet kunt eten, dus u vult ze aan met verschillende. Naarmate de jaren verstrijken, zult u uw smaak veranderen, en dus uw dieet.

In de eerste dagen van zijn leven zal hij zich voeden met de moedermelk van zijn moeder totdat hij eindelijk op jacht kan gaan naar zijn eigen voedsel. De eerste keren wordt hij vergezeld door zijn moeder en zullen kleine insecten en larven hiervan vangen. Het kan zich ook voeden met regenwormen en verschillende planten en zeewateren.

Het vogelbekdier is een uitstekende zwemmer, maar in de eerste fase van zijn leven kost het hem meer, dus het is normaal dat hij aan een prooi ontsnapt.

Video: Hoe wordt een vogelbekdier geboren? ZOODus! (Oktober 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send